Prodejna, kde byla zavražděna žena (27. října 2018)

Prodejna, kde byla zavražděna žena (27. října 2018) | foto: Tomáš Blažek, MAFRA

V centru Moravských Budějovic ubodal prodavačku, podezřelý už je v cele

  • 18
Kriminalisté vyšetřují násilnou smrt prodavačky v Moravských Budějovicích. Událost se stala v sobou hodinu před polednem v obchodě s elektronikou v centru sedmitisícového města na Třebíčsku. Policie zatím k případu nechce uvolňovat bližší informace.

„Došlo k násilnému trestnému činu, při kterém zemřela jedna osoba. Jednalo se o ženu,“ uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková.

Policisté hned rozjeli pátrání po pachateli. „V odpoledních hodinách se podařilo zadržet muže, který je důvodně podezřelý z toho násilného činu. Muž byl umístěn do policejní cely. Případ si na místě převzali krajští kriminalisté z odboru obecné kriminality. 

V současné době probíhají úkony trestního řízení. S ohledem na skutečnost, že prověřování případu je na samém počátku, nelze k němu poskytnout žádné bližší informace.

Násilný trestný čin potvrdil i starosta města. „Je to strašně nepříjemná záležitost, za bílého dne v 11 hodin nám tu ubodali naši kamarádku a spolupracovnici. Je mi to strašně líto, dobře jsem ji znal,“ řekl TV Nova starosta Moravských Budějovic Vlastimil Bařinka. Podle něj mají kriminalisté k dispozici i kamerové záznamy.

Pobodaná žena se sice ještě dostala z obchodu, ale tam zkolabovala. Záchranáři už ji nedokázali zachránit. Podle Deníku.cz je zadrženým mužem bývalý partner oběti.