Při svatbě se na Havlíčkobrodsku zřítilo malé letadlo na dům a stodolu

  • 103
Na Havlíčkobrodsku odpoledne spadlo malé letadlo. Podle policie se při nehodě těžce zranil osmapadesátiletý pilot. Letadlo, jež bylo atrakcí při svatbě, podle svědků zavadilo o elektrické vedení a zřítilo se na rodinný dům a stodolu.

Nehoda se stala po půl třetí odpoledne v osadě Klokočovská Lhotka. Ta patří pod obec Klokočov a leží na samém severním okraji havlíčkobrodského okresu, u počátku Sečské přehrady.

„Před 14:45 jsme dostali několik oznámení o pádu malého motorového letadla, takzvaného ‚čmeláka‘. Podle oznámení se zřítilo na rodinný dům a stodolu přímo v obci,“ uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková.

Na místo vyjely všechny složky integrovaného záchranného systému. Zraněného pilota transportoval vrtulník do nemocnice. „Má mnohačetná poranění,“ pravila ředitelka záchranářů na Vysočině Vladimíra Filová.

Podle starostky Klokočova Hanky Zárubové byl přelet malým práškovacím letadlem součástí svatby, která se v obci v pátek odpoledne konala.

„Letadlo letělo velmi nízko. Když se otáčelo, vletělo do drátů a spadlo na dům se stodolou,“ popsala. „Byla slyšet rána a najednou to všechno spadlo a zpřetrhaly se dráty,“ dodala.

Při nehodě nikdo jiný zraněn nebyl. Příčiny nehody vyšetřují vysočinští kriminalisté i odborníci z Ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod.

Malé letadlo se zřítilo v Klokočovské Lhotce na samém severním okraji Havlíčkobrodska.

Malé letadlo se zřítilo v Klokočovské Lhotce na samém severním okraji Havlíčkobrodska.