Citrusy, jogurt, meloun a okurky jsou ty nejbáječnější ingredience pro vaše letní lahůdky. Po celý den z nich můžete připravovat rychlá, jednoduchá a osvěžující jídla, která vás povzbudí.

Citrusový salát s avokádem 

Počet porcí: 2

Příprava: 15 minut

Ingredience: 2 pomeranče, 1 grapefruit, ½ avokáda, 1 lžíce citronové nebo limetkové šťávy, 1 lžička medu, 2 lžíce extra panenského olivového oleje, 1 lžička lístků tymiánu, špetka čerstvě mletého černého pepře

Postup: 

1. Z jednoho pomeranče a grapefruitu nožem okrájejte slupku i s bílou blankou. Pak citrusy nakrájejte na kolečka. Polovinu avokáda bez pecky vydloubněte lžící ze slupky a nakrájejte na plátky. 

2. Ze zbylého pomeranče vymačkejte šťávu a promíchejte ji s citronovou šťávou, medem a olivovým olejem.

3. Do připraveného dresinku namočte plátky avokáda a kolečka citrusů. Pak vše naskládejte na talíř a přelijte zbylou šťávou. Posypte lístky tymiánu a lehce opepřete podle chuti.

Tip: Salát nejlépe chutná vychlazený. Místo tymiánu můžete použít i natrhané lístky máty nebo meduňky. Výborně tento salát chutná s rozdrobeným slaným sýrem feta a nasekanými ořechy.

Další recepty najdete v aktuálním čísle Žena a Život, které si můžete i předplatit.

  21:06