Citrusový salát s avokádem
Počet porcí: 2
Příprava: 15 minut
Ingredience: 2 pomeranče, 1 grapefruit, ½ avokáda, 1 lžíce citronové nebo limetkové šťávy, 1 lžička medu, 2 lžíce extra panenského olivového oleje, 1 lžička lístků tymiánu, špetka čerstvě mletého černého pepře
Postup:
1. Z jednoho pomeranče a grapefruitu nožem okrájejte slupku i s bílou blankou. Pak citrusy nakrájejte na kolečka. Polovinu avokáda bez pecky vydloubněte lžící ze slupky a nakrájejte na plátky.
2. Ze zbylého pomeranče vymačkejte šťávu a promíchejte ji s citronovou šťávou, medem a olivovým olejem.
3. Do připraveného dresinku namočte plátky avokáda a kolečka citrusů. Pak vše naskládejte na talíř a přelijte zbylou šťávou. Posypte lístky tymiánu a lehce opepřete podle chuti.
Tip: Salát nejlépe chutná vychlazený. Místo tymiánu můžete použít i natrhané lístky máty nebo meduňky. Výborně tento salát chutná s rozdrobeným slaným sýrem feta a nasekanými ořechy.
Další recepty najdete v aktuálním čísle Žena a Život, které si můžete i předplatit.