Avokádový toast
Měkká konzistence avokáda na křupavém chlebu je vynikající kombinací. Sladká chuť kukuřice a bylinkový olej jen krásně vše doladí.
? Čas na přípravu: 30 minut ? Množství: 4 porce
? Potřebujete: 4 krajíce bílého chleba, 1 klas cukrové kukuřice, hrst bazalky, 50?ml olivového oleje, 1/2 lžičky nastrouhané citronové kůry, 1/2 lžičky citronové šťávy, špetku mořské soli, 2 avokáda, 100?g čerstvého sýra, hrst ředkvičkových výhonků, špetku sušeného chilli
1. Troubu předehřejte na 190 °C. Plech vyložte pečicím papírem a rozložte na něj krajíce chleba a kukuřičný klas.
2. Pár lístků bazalky dejte stranou na zdobení. Zbylou bazalku dejte do mixéru a rozmixujte s olejem, citronovou kůrou, šťávou a solí.
3. Částí bazalkového oleje potřete krajíce chleba i kukuřičný klas. Vložte do vyhřáté trouby a pečte asi 10 minut, dokud nebudou krajíce zlatavé a křupavé.
4. Avokáda rozkrojte a zbavte pecek. Vydloubněte ze slupky a nakrájejte na plátky. Odkrojky rozmačkejte spolu s čerstvým sýrem.
5. Opečené chleby potřete čerstvým sýrem s avokádem. Navrch naskládejte nakrájené plátky avokáda. Z opečeného kukuřičného klasu nožem odřežte zrna a nasypte na chleby. Ozdobte výhonky a lístky bazalky. Pokapejte zbylým bazalkovým olejem a posypte rozdrceným chilli.
TIP:
Na toasty skvěle využijete bílý chléb, který už několik dní leží v chlebníku. Po pobytu v troubě bude fantasticky křehký. Nemáte-li právě po ruce bazalku, můžete do oleje na jeho pokapání vmíchat špetku sušeného oregana nebo drceného česneku.