Vepřové kotlety se zeleninovým pyré
Na kotlety: 4 vepřové kotlety, sůl, 1 lžíci medu, drcený barevný pepř, mletý koriandr, 3 lžíce oleje na smažení, 1-2 lžičky sójové omáčky ?
Na zeleninové pyré: ?600 g kapusty, sůl, 1 cibuli, 4 stroužky česneku, 400 g kořenové petržele, 2 lžíce másla, 1 lžíci kari koření, 200 ml kokosového mléka, špetku chilli koření, ?špetku zázvoru
?Postup:
1. Kotlety očistíme a po obvodu několikrát nařízneme. Naklepeme je, osolíme, potřeme medem a okořeníme. V chladu je necháme odležet.
2. Listy kapusty opláchneme a necháme okapat. Vykrojíme z nich řapíky a nakrájíme je na nudličky. V osolené vodě je uvaříme doměkka. Scedíme je a necháme okapat.
3. Cibuli a česnek oloupeme, petržel očistíme. Vše nakrájíme nadrobno. V kastrolu rozpustíme máslo a orestujeme na něm cibuli a česnek. Vmícháme kari koření. Přidáme petržel. Podlijeme ji trochou vody, osolíme a pod pokličkou necháme dusit. Když je téměř měkká, přilijeme k ní kokosové mléko. Dochutíme ji chilli a zázvorem a dodusíme. Nakonec ji rozšťoucháme a promícháme s kapustou.
4. Na pánvi rozehřejeme olej a kotlety na něm z obou stran zvolna opečeme. Vyjmeme je a výpek rozředíme asi 100 ml vody. Šťávu dochutíme sójovou omáčkou, krátce povaříme a odstavíme.
Doba přípravy 50 minut.
1 porce obsahuje 1953 kJ/466 kcal
Počet porcí/kusů 4