Kotlety na jablkách
Suroviny: 4 kotlety (800 g), sůl, mletý černý pepř, 50 ml oleje, 1 cibule, 3 jablka, 250 ml vývaru z masoxu, 1 lžíce hladké mouky, pažitka
Postup:
1. Kotlety očistíme a lehce naklepeme. Osolíme je, opepříme, potřeme olejem a necháme chvilku v chladničce odležet.
2. Na pánvi rozehřejeme olej a kotlety na něm po obou stranách opečeme. Vyndáme je a v oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli.
3. Jablka omyjeme a osušíme. Dvě jablka nakrájíme na malé kostičky, přidáme je k cibulce a podlijeme vývarem. Vše důkladně promícháme a vložíme zpět orestované kotlety. Přiklopíme pokličkou a zvolna dusíme asi 20 minut. Zbylé jablko nakrájíme na plátky, dáme je ke kotletám a vše dodusíme doměkka.
4. Měkké kotlety a plátky jablek vyndáme a uchováme v teple. Omáčku rozmixujeme dohladka, zahustíme moukou, osolíme, opepříme a necháme 20 minut provařit. Kotlety a plátky jablek v omáčce už jen prohřejeme, podáváme s vařenými bramborami a zdobíme pažitkou.
Doba přípravy 50 minut.
1 porce obsahuje 1934 kJ/462 kcal
Počet porcí/kusů 4