Steak z tuňáka
Suroviny: 800 g tuňáka, ?2 lžíce dijonské hořčice, ?směs koření na ryby, ?mletý černý pepř, ?2 limetky, ?olivový olej na smažení, ?směs čerstvých bylinek (petržel, rozmarýn, tymián), ?zelené pesto
Postup:
1. Maso z tuňáka nakrájíme na čtyři silnější steaky. Ze všech stran je zlehka potřeme dijonskou hořčicí, jemně posypeme kořením na ryby, opepříme, zakápneme limetkovou šťávou a necháme v chladu 20 minut odležet.
2. Pak zprudka a hlavně krátce steaky opečeme na rozpáleném olivovém oleji. Steaky vyndáme z pánve, necháme chvíli na talíři dojít a před podáváním je obalíme v jemně posekaných bylinkách. Podáváme se zeleným pestem.
Doba přípravy 40 minut.
1 porce obsahuje 2192 kJ/524 kcal
Počet porcí/kusů 4