Tuňákové hamburgery

Na salsu:
?200 g cherry rajčátek, ?1 malou červenou cibuli, ?1 chilli papričku, ?1 lžíce nasekaného koriandru, ?trochu limetkové šťávy a olivového oleje, ?sůl, ?drcený černý pepř ?

Na hamburgery: ?400 g tuňáka ve vlastní šťávě, ?4 plátky toastového chleba, ?200 g sterilované kukuřice, ?3 jarní cibulky, ?1 vejce, ?30 g nastrouhaného tvrdého sýra, ?sůl, ?mletý černý pepř, ?olej na smažení, ?4 žemle, ?4 listy ledového salátu



Postup:

1.
Rajčátka omyjeme, osušíme a nakrájíme nadrobno. Vsypeme je do misky a přidáme nadrobno nasekanou cibuli s chilli papričkou a koriandr. Vše zakapeme olejem a limetkovou šťávou, osolíme, opepříme, promícháme a necháme vychladit.

2. Tuňáka vyklopíme do sítka a necháme ho odkapat. Toastový chléb nakrájíme na malé kostičky a zvlhčíme ho troškou nálevu z tuňáka. Přidáme k němu nasekanou kukuřici s cibulkami, tuňáka, vejce a sýr. Vše osolíme, opepříme a dobře propracujeme.

3. Z připravené hmoty vytvarujeme 4 karbanátky. Na rozehřátém oleji na pánvi je zvolna z obou stran usmažíme.

4. Žemle rozpečeme a rozkrojíme. Do každé vložíme list salátu a karbanátek a naneseme trochu rajčatové salsy. Ihned podáváme.


Doba přípravy 40 (bez chlazení) minut.

1 porce obsahuje 2268 kJ/542 kcal

Počet porcí/kusů 4


  6:00,  aktualizováno  25. března 2019 21:10