Těstovinový salát s kuřecím masem
Suroviny: 250 g kuřecích prsíček, sůl, mletý koriandr, mletý fenykl, 250 g těstovin, 6 listů římského salátu, 200 g cherry rajčátek, 180 g sterilované kukuřice, 2 lžíce olivového oleje ?Dresink: 150 g smetanového jogurtu, 1 lžíce citronové šťávy, 1 stroužek česneku
Postup:
1. Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky. Osolíme ho, posypeme kořením a necháme odležet. Těstoviny uvaříme klasickým způsobem al dente, dobře je propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
2. Římský salát omyjeme a nakrájíme na nudličky, rajčata rozkrojíme. Kukuřici scedíme. V misce smícháme jogurt s citronovou šťávou a česnekem utřeným se solí.
3. Kousky masa zprudka opečeme na oleji na pánvi. Necháme je zchladnout a pak smícháme se zeleninou. Salát rozdělíme na talíře a přelijeme dresinkem, který můžeme ještě dochutit pažitkou.
Doba přípravy 30 minut.
1 porce obsahuje 1925 kJ/460 kcal
Počet porcí/kusů 4