Quiche s růžičkovou kapustou a mandlemi
Suroviny: 750 g růžičkové kapusty, sůl, 4 vejce, 200 ml mléka, mletý černý pepř, špetku muškátového květu, 80 g strouhaného ementálu, špetku tymiánu, 250 g listového těsta, máslo na vytření koláčové formy, asi 3 lžíce strouhanky, 3 lžíce mandlových lupínků
Postup:
1. Růžičky kapusty očistíme. V osolené vodě je uvaříme téměř doměkka. Pak je scedíme a necháme dobře okapat.
2. Vejce rozšleháme s mlékem. Osolíme je, opepříme a dochutíme muškátovým květem. Vmícháme najemno nastrouhaný sýr a tymián.
3. Těsto rozválíme na tenký kulatý plát a vyložíme jím máslem vymazanou koláčovou formu. Propícháme ho vidličkou, posypeme strouhankou a rozložíme na něj vychladlé kapustičky. Vše zalijeme směsí vajec a sýra.
4. Koláč vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Pečeme ho asi 40 minut. Asi 10 minut před koncem pečení ho posypeme mandlemi.
Doba přípravy 70 minut.
1 porce obsahuje 1149 kJ/274 kcal
Počet porcí/kusů 8