Avokádovo-okurková
Na přípravu snad nejjednodušší polévka. Zralé avokádo a okurku vhoďte do mixéru, ochuťte limetkovou šťávou a petrželkou. Hotovo, můžete podávat.
Mrkvovo-zázvorová
Mrkev, která tvoří základ polévky, je plná antioxidantů, vitaminu A, vlákniny a beta-karotenu. Zázvor působí jako čistič v těle a má nespočet pozitivních účinků. Polévku dochuťte kmínem, který zlepšuje trávení, pročišťuje krev a pomáhá při střevních potížích. Mrkev uvařte v horké vodě s kmínem, na závěr přidejte kmín, poté rozmixujte.
Čočkovo-kapustová
Čočka dokáže udržet trávicí systém v pohybu a kapusta je nadopovaná vitaminem C. Když přidáte ještě sladké brambory, rozšíříte spektrum pozitivních látek a získáte cennou vlákninu.
Polévku jezte přibližně týden. Poté se hned nevrhejte na řízky, ale rozmyslete si, co si dáte na talíř.