Mleté bifteky s vejcem
Potřebujeme: 600 g mletého hovězího masa, sůl, mletý černý pepř, 1 lžička sušeného tymiánu, rostlinný olej, 4 vejce, drcený barevný pepř, 1 jarní cibulka
Postup:
1. Hovězí maso vložíme do misky. Osolíme ho, opepříme a přidáme k němu tymián. Pak ho dobře propracujeme.
2. Navlhčenýma rukama vytvarujeme z mletého masa 4 větší nebo 8 menších karbanátků. Na rozehřátém oleji na pánvi je z obou stran zvolna upečeme.
3. Mističky lívanečníku vytřeme olejem. Pak do nich rozklepneme vejce. Vejce pečeme, dokud se bílek zcela nezatáhne. Lehce je osolíme a posypeme barevným pepřem.
4. Bifteky rozdělíme na talíře. Každou porci doplníme sázeným vejcem a posypeme sekanou cibulkou. Podáváme s vařenými brambory a zeleninou.
Doba přípravy 30 minut.
1 porce obsahuje 1734 kJ/414 kcal
Počet porcí/kusů 4