Kebab s koriandrem a zázvorem
Potřebujeme: 1 velkou cibuli, 10 stroužků česneku, 15 g čerstvého zázvoru, 1 chilli papričku, hrst jemně sekané petrželové nati nebo koriandru, 450 g mletého jehněčího masa, 1/2 lžičky mletého kardamomu, 1/2 lžičky mleté skořice, 1/2 lžičky černého pepře, 1 žloutek, olej, sůl
Postup:
1. Cibuli a česnek nakrájíme najemno. Zázvor oloupeme, chilli papričku zbavíme semínek a spolu s petrželkou nasekáme nadrobno.
2. Mleté maso vložíme do mísy a přisypeme připravenou zeleninu a bylinky. Vše okořeníme mletým kardamomem, skořicí a pepřem, přidáme žloutek a dobře směs propracujeme.
3. Z masa tvarujeme tenké válečky, které napichujeme na špejle a opékáme na pánvi dozlatova ze všech stran. Opečené kebaby podáváme se salátkem z libovolné čerstvé zeleniny.
Doba přípravy 40 minut.
1 porce obsahuje 1294 kJ/309 kcal
Počet porcí/kusů 4