kurkuma
Hodí se na maso, do salátů, v severoindické kuchyni je nepostradatelná.
kmín
Silně aromatické staré koření, nepostradatelné třeba v žitném chlebu či pečivu...
koriandr
U nás se používá zejména při nakládání hub či zeleniny, při uzení nebo dušení masa, do omáček, likérů i cukrovinek.
harisa
Pálivá směs, oblíbená zejména v severní Africe. Ochucuje nejen originální omáčky.
černucha
Dodá chuť zelenině a luštěninám. Opražením zvýrazníte její chuť.
zázvor
Jeho silné aroma i chuť využívají nejen cukráři. Hodí se také k ochucování masa nebo ryb.
fenykl
Má příjemné, zvláštní aroma a široké využití v kuchyni, vaří se z něj i čaj na dobré zažívání.
paprika
Národní koření Maďarů a Španělů ovládlo výraznou sladkou chutí celý svět.