Jehněčí kotletky s tymiánem a parmezánem
Ingredience: 2 stroužky česneku, 2 snítky rozmarýnu, 2 snítky tymiánu, 2 lžíce olivového oleje, 800 g jehněčích kotlet, sůl, 6 plátků toastového chleba, olej, 50 g parmazánu, 1 lžíce nasekané petrželky, 1 lžíce nasekané pažitky, 600 g brambor, 100 g cherry rajčátek, 100 g zelených fazolek, 50 g slaniny
Postup:
1. Česnek nakrájíme na plátky, rozmarýn a tymián nasekáme najemno a promícháme s olejem. Jehněčí maso očistíme a nasekáme na stejně velké kotletky. Lehce je naklepeme přes mikroténovou fólii, osolíme a potřeme připravenou marinádou. Necháme krátce odležet.
2. Toastový chléb rozdrobíme najemno a orestujeme na rozehřátém oleji. Přendáme ho do misky a promícháme s nastrouhaným parmazánem a nasekanými bylinkami a solí.
3. Kotletky zprudka opečeme na pánvi. Přendáme je do pekáčku a poklademe chlebovou směsí, kterou na maso přitiskneme. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 10 - 15 minut.
4. Brambory nakrájíme na plátky a opečeme na rozpáleném oleji. Přidáme přepůlená rajčátka a vše krátce orestujeme. Zelené fazolky očistíme a spaříme ve vroucí osolené vodě. Necháme je okapat, zabalíme do plátků slaniny a opečeme na oleji. Podáváme jako přílohu.
Doba přípravy 70 minut.
1 porce obsahuje 2539 kJ/606 kcal
Počet porcí/kusů 4