Salát s jahodami a parmazánem
Potřebujeme: 400 g jahod, 4 listy římského salátu, 2 lžíce olivového oleje, 1 avokado, 60 g parmazánu, 1 chilli paprička, 1 lžíce nakládaného zeleného pepře
Postup:
1. Jahody omyjeme, odstraníme stopky a nakrájíme na čtvrtiny. Salát omyjeme pod tekoucí studenou vodou a lehce jej osušíme. Natrháme ho na kousky, vložíme do mísy a promícháme ho s olivovým olejem.
2. Avokado oloupeme, rozkrojíme, vyjmeme pecku a dužinu nakrájíme na plátky. Do misek naskládáme ve vrstvách salát, jahody a avokado.
3. Parmazán nakrájíme na hoblinky a položíme je na salát. Chilli papričku nakrájíme na kolečka a salát jimi posypeme. Ozdobíme kuličkami zeleného pepře.
Doba přípravy 20 minut.
1 porce obsahuje 1096 kJ/262 kcal
Počet porcí/kusů 4