Zahrady i obchody se zaplňují lahodnými červenými jahodami. Umíme s nimi pár kouzel:

Jahodová polévka s kokosem

Potřebujeme:
400 g zralých jahod, 250 ml kokosového mléka, 1 vanilkový cukr, 250 g smetany ke šlehání, moučkový cukr na doslazení, kokosové chipsy a jahody na dozdobení



Postup:

1. Jahody očistíme, vložíme do mixéru a rozmixujeme je. Pyré propasírujeme.


2. Pyré promícháme s kokosovým mlékem a vanilkovým cukrem.


3. Smetanu vyšleháme dotuha. Většinu ji vmícháme do jahodového základu. Polévku dle potřeby dosladíme.


4. Polévku rozlijeme do mističek. Každou porci dozdobíme rozkrojenou jahodou, trochou zbylé šlehačky a kokosovými chipsy.


Doba přípravy 25 minut.

1 porce obsahuje 1080 kJ/258 kcal

Počet porcí/kusů 4


  7:00,  aktualizováno  25. března 2019 20:38