Grilovaný sýr s brusinkovo-jablečným dipem
Potřebujeme: 1 jablko, 200 g mražených brusinek, 100 ml červeného vína, špetka skořice, 1 lžíce citronové šťávy, dle chuti cukr, 4 kusy sýra s bílou plísní (camembert, hermelín apod.), 2 lžíce olivového oleje, 2 lžičky grilovacího koření, 1 snítka rozmarýnu
Postup:
1. Jablko omyjeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na drobné kostičky. Vsypeme ho do kastrůlku a přidáme k němu brusinky, víno, skořici a citronovou šťávu. Směs podusíme doměkka. Před koncem ji dle chuti přisladíme.
2. Sýry potřeme olejem promíchaným s grilovacím kořením. Pak každý z nich zabalíme do dvojitého alobalu.
3. Sýry vložíme do trouby pod gril a necháme je péct asi 3 minuty.
4. Balíčky rozbalíme a na každý sýr naneseme trochu brusinkového dipu a několik jehliček rozmarýnu. Sýry asi na 2 minuty vrátíme do trouby. Podáváme je se zbylým dipem a s bagetou.
Doba přípravy 20 minut.
1 porce obsahuje 1736 kJ/415 kcal
Počet porcí/kusů 4