Grilované kotlety s rebarborou
Na čatní: 2 červené cibule, 2 lžíce másla, 6 stonků rebarbory, 4 lžíce medu, 2 lžíce vinného octa, 1 lžíci nasekaného tymiánu, 1 lžíci nasekaného rozmarýnu, 1 lžičku mletého koriandru, sůl
Na maso: 4 vepřové kotlety, sůl, mletý černý pepř, olej
Postup:
1. Cibuli očistíme a nakrájíme na dílky. V kastrolu rozpustíme máslo a cibuli orestujeme dozlatova. Rebarboru očistíme a nakrájíme na kostky. Přidáme ji k cibuli a podlijeme trochou vody.
2. Směs ochutíme medem, octem, bylinkami, mletým koriandrem, lehce ji osolíme a necháme dusit na mírném ohni asi 15 minut.
3. Kotlety osolíme, opepříme a potřeme olejem. Rozehřejeme gril a maso grilujeme z obou stran asi 4-5 minut. Grilované kotlety podáváme s rebarborovým čatní a pečenými bramborami.
Doba přípravy 35 minut.
1 porce obsahuje 2593 kJ/619 kcal
Počet porcí/kusů 4