Jehněčí kotletky
Suroviny: 800 g jehněčích kotlet, sůl, ?mletý černý pepř, 2 snítky čerstvého tymiánu, 2 snítky čerstvého rozmarýnu, 4 lžíce oleje, 1 mrkev, 100 g řapíkatého celeru, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 1 lžíce rajčatového protlaku, 250 ml červeného vína, 250 g chřestu, 100 g másla, 2 lžíce strouhanky
?Postup:
1. Jehněčí kotletky očistíme a nakrájíme. Osolíme je, opepříme a posypeme nasekaným čerstvým tymiánem a rozmarýnem.
2. Na pánvičce rozehřejeme olej a kotletky ze všech stran opečeme. Pak je přendáme na talíř a uchováme v teple.
3. Mrkev, řapíkatý celer, cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a orestujeme ve výpeku po kotletkách. Pak přidáme rajčatový protlak a červené víno. Krátce provaříme a přidáme jehněčí kotletky. Přiklopíme a dopečeme doměkka.
4. Chřest očistíme, oloupeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Na pánvičce rozpustíme máslo, přidáme strouhanku a uvařený chřest. Krátce orestujeme a podáváme ke kotletkám.
Doba přípravy 70 minut.
1 porce obsahuje 2436 kJ/582 kcal
Počet porcí/kusů 4