Fenykl s chřestem
Suroviny: 2 menší fenykly, 1 lilek, 2 červené papriky, 200 g chřestu, 250 g hrášku (mražený), 4 stroužky česneku, 250 g drcených rajčat, 1 lžička oregana, 2 lžíce olivového oleje, sůl, mletý černý pepř
Postup:
1. Fenykly opláchneme, vodu vytřepeme a překrojíme je na polovinu. Lilek nakrájíme na plátky, papriku na osminky. Chřest očistíme a odkrojíme spodní dřevnatou část.
2. Všechnu zeleninu opečeme na grilu nebo grilovací pánvi a naskládáme do zapékací formy. Přidáme hrášek a neoloupané stroužky česneku.
3. Drcená rajčata smícháme se sušeným oreganem a nalijeme do zapékací mísy k zelenině. Vše osolíme a opepříme.
4. Zapékáme ve vyhřáté troubě při 160 °C asi 15-20 minut. Hotovou zeleninu můžeme podávat teplou i studenou. Vhodnou přílohou je pečivo.
Doba přípravy 50 minut.
1 porce obsahuje 1222 kJ/292 kcal
Počet porcí/kusů 4