Tagliatelle s lososem a špenátovými listy
Suroviny: 250 g filetu z lososa (bez kůže), sůl, 350 g těstovin, 4 lžíce olivového oleje, ?200 g čerstvého špenátu, 1 malá cibule, 2 stroužky česneku, 30 g másla, 150 ml smetany 12%, 150 ml smetany 33%, 1 lžíce jemně strouhaného parmazánu
Postup:
1. Rybí filet opláchneme, osušíme a nakrájíme na proužky. Osolíme je a na 30 minut uložíme do chladničky proležet. Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě na skus - podle návodu na obalu. Poté je scedíme, promícháme se lžící oleje a udržujeme teplé.
2. Listy špenátu očistíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli pokrájíme na kostičky, česnek na tenké plátky.
3. V hlubší pánvi rozpustíme máslo a cibuli s česnekem na něm orestujeme. Přilijeme oba druhy smetany a přivedeme k varu. Do omáčky vmícháme parmazán a asi 5 minut ji povaříme.
4. V jiné pánvi rozehřejeme zbylý olej a lososa na něm orestujeme. Přimícháme špenát, prohřejeme jej a pánev odstavíme. Těstoviny a kousky lososa se špenátem rozdělíme na talíře. Přelijeme smetanovou omáčkou a podáváme.
Doba přípravy 40 minut.
1 porce obsahuje 3360 kJ/803 kcal
Počet porcí/kusů 4