Srnčí ragú
Suroviny: 1 cibule, 2 stroužky česneku, 600 g srnčího masa, 50 ml oleje, sůl, 1 lžíce drceného pepře, 500 ml červeného vína, 1 lžíce kremžské hořčice, 1 lžíce hnědého cukru, 1 lžíce rajského protlaku, 80 g sušených švestek bez pecek, 1 svazek jarní cibulky, 100 g hub
?Postup:
1. Cibuli a česnek oloupeme - cibuli nakrájíme nadrobno a česnek na plátky. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. V kastrolu rozpálíme 2/3 oleje, přisypeme cibuli a orestujeme ji dozlatova. Pak přidáme česnek i maso a za stálého míchání je opečeme.
2. Maso osolíme, opepříme, zalijeme vínem, přidáme hořčici, cukr a rajský protlak, přiklopíme poklicí a necháme zvolna asi 30 minut dusit. Pak k masu přimícháme švestky, podle potřeby podlijeme vodou a dusíme dále doměkka.
3. Cibulku a houby důkladně očistíme a oboje pokrájíme na kousky. V pánvi rozpálíme zbylý olej, cibulku s houbami opečeme a osolíme. Ragú rozdělíme na talíře a navrch přidáme trochu houbové směsi. Jako příloha jsou chutné žemlové knedlíky.
Doba přípravy 90 minut.
1 porce obsahuje 1890 kJ/451 kcal
Počet porcí/kusů 4