Telecí závitky s ovčím sýrem a olivami
Suroviny: 600 g telecí kýty, sůl, mletý černý pepř, 4 lžičky hrubozrnné hořčice, 120 g ovčího sýra, 40 g vypeckovaných oliv, 4 lžíce olivového oleje, 50 g anglické slaniny, 1 větší cibule, 200 ml červeného vína, asi 250 ml hovězího vývaru, 2 červené papriky, 2 lžíce zakysané smetany
?Postup:
1. Telecí kýtu očistíme a rozkrojíme na 4 plátky. Rozklepeme je, osolíme a opepříme. Pak každý potřeme hořčicí a položíme na něj kousek sýra a část nakrájených oliv.
2. Plátky zabalíme a závitky zpevníme provázkem. Pak je zprudka opečeme na rozehřátém oleji na pánvi. Vyjmeme je a vložíme do pekáčku.
3. Ve výpeku v pánvi orestujeme nadrobno nakrájenou slaninu a cibuli. Přilijeme víno a zredukujeme ho. Vše přilijeme do pekáčku k závitkům. Maso podlijeme vývarem a dáme do trouby. Při 190 °C je pečeme asi 50 minut.
4. Papriky očistíme a nakrájíme na malé kousky. Asi po 30 minutách pečení je přidáme do pekáčku. Když jsou závitky měkké, zjemníme šťávu zakysanou smetanou a dle potřeby ji dochutíme. Podáváme s těstovinami.
Doba přípravy 80 minut.
1 porce obsahuje 1867 kJ/446 kcal
Počet porcí/kusů 4