Telecí medailonky se žampiony
Suroviny: 800 g telecí svíčkové, sůl, mletý černý pepř, 2 stroužky česneku, 8 plátků anglické slaniny, olivový olej, snítka šalvěje, několik snítek tymiánu, 150 g žampionů, 200 g cherry rajčátek, 50 g másla
?Postup:
1. Telecí svíčkovou očistíme a nakrájíme na 8 plátků. Jednotlivé porce hřbetem ruky trochu rozklepeme. Pak je osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem.
2. Každý kousek masa obalíme slaninou a převážeme provázkem. Pak všechny vložíme do mísy, zakapeme je olejem a proložíme bylinkami. V chladu je necháme asi 120 minut rozležet.
3. Žampiony očistíme a dle velikosti překrájíme na menší kousky. Rajčátka opláchneme a překrojíme napůl.
4. V pánvi rozpustíme máslo a medailonky zprudka opečeme. Pak je přendáme do pekáčku, vložíme je do trouby a při 200 °C je necháme asi 4 minut dojít. Ve výpeku v pánvi orestujeme a krátce podusíme žampiony. Ke konci k nim přihodíme rajčátka. Zeleninu dochutíme solí a pepřem. Společně s rýží ji podáváme jako přílohu k medailonkům.
Doba přípravy 40 (bez odležení masa) minut.
1 porce obsahuje 2163 kJ/517 kcal
Počet porcí/kusů 4