Zeleninové ragú
Suroviny: 400 g brambor, ?300 g mrkve, ?200 g zelí, ?200 g mražených fazolových lusků, ?2 kostky zeleninového bujónu nebo 1 l zeleninového vývaru, ?50 g másla, ?1 velkou cibuli ,?2 červené papriky, ?200 ml smetany, ?1-2 lžíce mouky, ?sůl, ?mletý bílý pepř, ?tymián
Postup:
1. Brambory s mrkví oloupeme, zelí očistíme. Brambory a mrkev nakrájíme na špalíčky, zelí na flíčky. Fazolky necháme rozmrazit a opláchneme je.
2. V hrnci přivedeme k varu litr vývaru připraveného z bujónu Kucharek. Vsypeme do něj brambory s mrkví a povaříme je do poloměkka. Pak na chvilku přidáme fazolky a zelí. Vše scedíme a necháme okapat.
3. Ve velké pánvi na másle orestujeme cibuli a na nudličky pokrájené papriky. Přidáme povařenou zeleninu. Vše podlijeme trochou vývaru a společně prohřejeme. Pak přilijeme smetanu, ve které jsme rozmíchali mouku. Když směs zhoustne, dochutíme ji solí, pepřem a tymiánem. Podáváme ji s červeným pestem a pečivem.
Doba přípravy 40 minut.
1 porce obsahuje 1287 kJ/307 kcal
Počet porcí/kusů 4