Ragú je pokrm z nadrobno nakrájeného dušeného masa, vnitřností nebo zeleniny.

Rajčatové ragú s rybou

Suroviny:
800 g filetů z mořské ryby, ?sůl, ?mletý černý pepř, ?1 větší cibule, ?2 stroužky česneku, ?250 g keříkových rajčat, ?1 fenykl, ?olivový olej, ?čestvý tymián a plocholistá petrželka, ?zeleninový vývar na podlití, ?200 g zakysané smetany, ?100 g černých oliv



Postup:

1.
Filety ryby očistíme, překrájíme na menší kousky, osolíme a opepříme. Chvíli je necháme odležet. Cibuli s česnekem oloupeme a nasekáme nadrobno. Rajčátka a fenykl očistíme a nakrájíme na menší kousky.

2. V pánvi rozehřejeme olej a filety ryby na něm zprudka z obou stran opečeme. Vyjmeme je a ve výpeku zpěníme cibuli s česnekem. Pak přidáme fenykl, rajčátka a bylinky. Do pánve vrátíme porce ryby. Vše podlijeme vývarem, přiklopíme a krátce podusíme.

3. Nakonec do pánve přidáme smetanu a olivy. Vše dle chuti přisolíme a opepříme. Směs prohřejeme a odstavíme. Podáváme s pečivem.


Doba přípravy 40 minut.

1 porce obsahuje 1339 kJ/320 kcal

Počet porcí/kusů 4


  7:00,  aktualizováno  31. března 2019 13:21