Už nevíte, co si připravit k obědu? Vyzkoušejte zdravé a dietní ovocné saláty.

Jahodový salát s melounem a parmskou šunkou

Suroviny:
1 hlávkový salát, ?500 g čerstvých jahod, ?8 tyčinek grissini?, 100 g parmské šunky?, 200 g melounu charentais, ?100 g melounu gallia?, 1 lžičku octa balsamico



Postup:

1.
Čerstvý salát opatrně opereme, aby se nepolámal, natrháme na menší kousky a rozložíme na talířky.

2. Omyté jahody nakrájíme na poloviny a v misce s mícháme s kuličkami, které vykrojíme tvořítkem z melounů gallia a charentais (můžeme použít i jiné druhy cukrového melounu).

3. Ovocnou směs úhledně navrstvíme na salát a dozdobíme parmskou šunkou. Salát zlehka pokapeme octem balsamico.

4. Hotový salát doplníme dvěma tyčinkami grissini, jejichž konce zabalíme do plátků parmské šunky. Salát podáváme vychlazený.


Doba přípravy 15 minut.

1 porce obsahuje 785 kJ/187 kcal

Počet porcí/kusů 4


  6:00,  aktualizováno  31. března 2019 13:29