Jahodový salát s melounem a parmskou šunkou
Suroviny: 1 hlávkový salát, ?500 g čerstvých jahod, ?8 tyčinek grissini?, 100 g parmské šunky?, 200 g melounu charentais, ?100 g melounu gallia?, 1 lžičku octa balsamico
Postup:
1. Čerstvý salát opatrně opereme, aby se nepolámal, natrháme na menší kousky a rozložíme na talířky.
2. Omyté jahody nakrájíme na poloviny a v misce s mícháme s kuličkami, které vykrojíme tvořítkem z melounů gallia a charentais (můžeme použít i jiné druhy cukrového melounu).
3. Ovocnou směs úhledně navrstvíme na salát a dozdobíme parmskou šunkou. Salát zlehka pokapeme octem balsamico.
4. Hotový salát doplníme dvěma tyčinkami grissini, jejichž konce zabalíme do plátků parmské šunky. Salát podáváme vychlazený.
Doba přípravy 15 minut.
1 porce obsahuje 785 kJ/187 kcal
Počet porcí/kusů 4