Doporučujeme

Zapečené houby

| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media

Zapečené houby

Ingredience

50 g krup

300 g pohanky

sůl

300 g směsi lesních hub

1 červená cibule

1 bílá cibule

2-3 stroužky česneku

100 g anglické slaniny

60 g sádla

mletý černý pepř

majoránka

čerstvá majoránka na ozdobení


1. Kroupy namočíme na dvě hodiny do studené vody a pak uvaříme do poloměkka. Pohanku spaříme horkou vodou a dáme do kastrůlku se silným dnem. Zalijeme vodou asi 1cm nad pohanku, osolíme a povaříme 7 minut. Pak ji odstavíme a necháme pod pokličkou dojít.


2. Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Obě cibule oloupeme a nakrájíme na měsíčky, česnek nasekáme nadrobno, slaninu nakrájíme na kostičky. Slaninu osmahneme v pánvi na polovině sádla dorůžova. Přidáme cibuli a česnek, po dvou minutách přisypeme houby a na mírném plameni restujeme alespoň deset minut.


3. Pak vše promícháme s pohankou a kroupami, osolíme, opepříme a dochutíme majoránkou. Ještě jednou dobře promícháme a přendáme do sádlem vymazané zapékací mísy (nebo menších misek). Zapékáme při 200 °C asi deset minut dozlatova. Podáváme ozdobené čerstvou majoránkou.


  • Vybrali jsme pro Vás