Avokádová pomazánka s vejci
Ingredience:
1 zralé avokádo
1 lžíce limetkové šťávy
1 stroužek česneku
sůl
100 g žervé
100 g polotučného měkkého tvarohu
1 snítka máty
1 snítka hladkolisté petržele
drcený černý pepř
8 plátků toastového chleba
olivový olej na potření
2 vejce, uvařená natvrdo
2 cherry rajčátka
4 ředkvičky
čerstvé bylinky dle chuti na dozdobení
Postup:
1. Avokádo rozpůlíme, odstraníme pecku a dužinu pomocí lžíce vydlabeme do misky. Zakápneme ji limetkovou šťávou a rozmačkáme vidličkou.
2. Česnek oloupeme, utřeme se solí a společně s žervé a tvarohem přidáme do mísy. Důkladně promícháme. Mátu a petrželku opláchneme, lístky otrháme a nasekáme najemno. Vmícháme je do pomazánky, kterou nakonec dochutíme solí a pepřem.
3. Krajíce toastového chleba potřeme lehce olivovým olejem a na rozpálené pánvi opečeme z obou stran dokřupava. Rajčátka a ředkvičky o čistíme a nakrájíme na kolečka. Opečené plátky chleba potřeme pomazánkou, poklademe na plátky nakrájenými vejci a připravenou zeleninou. Lehce opepříme a dozdobíme bylinkami.
Doba přípravy 35 minut.
1 porce obsahuje 879 kJ/210 kcal
Počet porcí: 8