Ingredience

800 g brambor

4 malé bulvy červené řepy

4 malé mrkve

4 stroužky česneku

1/4 hrnku olivového oleje

sůl

200 g zelených fazolek

Dresink:

4 lžíce majonézy

1 lžíce smetanového křenu

1 lžíce citronové šťávy

mletý černý pepř


1. Brambory a řepu omyjeme, vložíme do hrnce a zalijeme vodou. Vaříme asi 10 minut do poloměkka. Uvařenou řepu oloupeme, překrojíme a pak nakrájíme na měsíčky. Mrkve oloupeme a rozkrojíme na poloviny. Česnek oloupeme.



2. Do hlubokého plechu dáme celé brambory ve slupce, měsíčky řepy, kusy mrkve a česnek. Zeleninu pokapeme olejem, osolíme a dáme péct do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečeme asi 20 minut.



3. Zelené fazolky očistíme a povaříme 3 minuty v osolené vodě. Pak je scedíme.



4. Smícháme majonézu, křen a citronovou šťávu a dochutíme solí a pepřem. K upečené zelenině přidáme vařené fazolky a křenový dresink. Tento salát se velice hodí k pečenému rybímu filetu (např. losos).


  13:55,  aktualizováno  25. března 2019 20:10