Ingredience

2-3 lžíce kaparů

800 g telecí kýty

sůl a mletý černý pepř

200 g sušených rajčat naložených v oleji

několik snítek čerstvého tymiánu

100 ml olivového oleje

200 ml bílého vína

2 barevné papriky

1 snítka petrželky


1. Kapary nasekáme. Maso očistíme, osolíme, opepříme a vetřeme do něj nasekané kapary. Položíme ho na pečicí papír, poklademe kousky sušených rajčat a tymiánem a přelijeme asi 80 ml olivového oleje.


2. Maso zabalíme do pečicího papíru a konce převážeme provázkem. Vložíme ho do pekáčku a podlijeme vínem. Pečeme ve vyhřáté troubě při 190 °C asi 25-30 minut. Pak maso vyndáme a necháme v papíru odpočinout.


3. Mezitím nakrájíme papriky na malé kostičky, dáme je do misky, přidáme nasekanou petrželku, zbylý olivový olej, osolíme a promícháme.


4. Maso rozbalíme a rajčata s výpekem dáme do mixéru. Vše rozmixujeme na hustou pastu. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s paprikovým salátem a pastou ze sušených rajčat.


  9:06,  aktualizováno  25. března 2019 20:09