Pomazánka z fazolí
Suroviny:
1 plechovka bílých fazolí
4 lžíce olivového oleje
3 stroužky česneku
sůl
mletý černý pepř
nastrouhaná kůra z 1 citronu
1 menší červená cibule
čerstvý tymián
8 knackebrotů
200 g prosciutta (nebo jiné šunky)
Postup:
1. Fazole scedíme a společně s olejem, oloupaným česnekem, solí, pepřem a nastrouhanou kůrou z citronu rozmixujeme nebo rozmačkáme na hladkou pastu.
2. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Lístečky tymiánu otrháme od stonků, nasekáme najemno a společně s cibulí vmícháme do pomazánky.
3. Namažeme ji na knackebroty či jiné pečivo a doplníme prosciuttem a např. zeleninou.
Doba přípravy 20 minut.
1 porce obsahuje 1677 kJ/401 kcal
Počet porcí/kusů 4