Květy nemusíte jen obdivovat na zahrádce, ale použít je můžete i při vaření. Pochutnat si na nich můžete třeba s vaječnou omeletou.

Ingredience 

4 středně velké brambory
sůl
2 svazky ředkviček
50 g másla
8 vajec
4 polévkové lžíce mléka
pepř
čerstvé bylinky a listy hlávkového salátu na dozdobení

1. Brambory oloupeme a omyjeme. Nakrájíme je menší kousky a v osolené vodě uvaříme doměkka.

2. Ředkvičky očistíme a omyjeme. Několik ředkviček necháme stranou na pozdější dozdobení, zbylé nakrájíme na kolečka a orestujeme na rozehřátém másle na pánvi.

3. V hrnku rozšleháme 2 vejce s polévkovou lžící mléka. Vejce osolíme a opepříme. Na rozehřátou pánvičku, nejlépe teflonovou, rozložíme čtvrtinu orestovaných ředkviček a zalijeme je vaječnou směsí. Pozvolna upečeme omeletu (smažíme ji jen po jedné straně, neotáčíme ji). Hotovou omeletu přendáme na talíř a na pánvi usmažíme stejným způsobem další tři omelety.

4. Na polovinu každé omelety rozložíme vařené brambory. Omelety přeložíme a posypeme čerstvými bylinkami. Jednotlivé porce ozdobíme listy salátu a čerstvými ředkvičkami. Doba přípravy 30 minut.