Jaro přímo vybízí k tomu, abyste do svého jídelníčku zařadili první čerstvou zeleninu a doplnili tak potřebné vitaminy. Vyzkoušejte recept na hráškový salát s ředkvičkami a řeřichou.

Ingredience

250 g zeleného hrášku (mražený)
2 svazky ředkviček
100 g anglické slaniny
1 svazek mladé cibulky
4 lžíce rostlinného oleje
sůl
špetka drceného pepře
2 lžíce rajského protlaku
1 lžíce octa
1 vanička čerstvé řeřichy

1. Hrášek propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Ředkvičky očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Anglickou slaninu nakrájíme na nudličky. Cibulku očistíme a nasekáme.

2. V pánvi rozpálíme olej a ředkvičky na něm krátce orestujeme. Pak přisypeme slaninu a cibulku a vše společně opečeme. Ředkvičky, slaninu i cibulku dáme do salátové mísy, osolíme, opepříme, ochutíme rajským protlakem a octem. Vše zlehka promícháme a dáme vychladit. Podáváme s pečivem, například s toasty.

  6:00