Doporučujeme

RECEPT DNE: Vepřová panenka s bylinkovou krustou

| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media

RECEPT DNE: Vepřová panenka s bylinkovou krustou

Na vepřovou panenku nedáme dopustit. Je dietní a možností přípravy jsou tisíce. Recept s bylinkovou krustou musíte vyzkoušet.

Ingredience

600 g vepřové panenky
sůl
mletý černý pepř
4 lžíce olivového oleje
hrst petržele
hrst pažitky
hrst bazalky
1 lžička lístků tymiánu
1 stroužek česneku
cca 100 g toastového chleba, bez kůrky
100 g másla

1. Maso očistíme a ochutíme solí a pepřem. V pánvi na rozehřátém oleji ho opečeme cca 3 minuty z každé strany. Panenku vložíme do pekáče a pečeme v troubě předehřáté na 80 °C asi 40 minut dorůžova. (Pokud máme teploměr na maso, mělo by mít teplotu 60 °C.)


2. Všechny bylinky, česnek a chléb rozmixujeme najemno a smícháme se změklým máslem. Dle chuti osolíme a opepříme.


3. Připravenou směs rozválíme mezi 2 kusy pečicího papíru na plát silný asi 5 mm. Vrchní list sloupneme a pomocí druhého papíru přitiskneme bylinkovou směs na upečené maso. Panenku vložíme zpět do trouby pod rozehřátý gril. Zapečeme dozlatova. Necháme asi 5 minut odpočinout a nakrájíme na plátky. Podáváme např. s bramborovým salátem.


  • Vybrali jsme pro Vás