Ingredience

600 g telecí kýty

sůl 

drcený barevný pepř

1 svazek šalvěje

150 g parmské šunky

60 ml řepkového oleje

40 ml dezertního vína marsala

2 lžíce másla


1. Telecí kýtu očistíme a nakrájíme na plátky. Zlehka je naklepeme přes mikroténovou fólii, osolíme a opepříme.


2. Plátky masa poklademe lístky šalvěje a plátky parmské šunky. Stočíme je do závitků a upevníme párátkem. Na pánvi rozpálíme olej a závitky ze všech stran zprudka opečeme. Pak je přiklopíme a zvolna dusíme asi 10 minut.


3. Hotové závitky vyjmeme a uchováváme na teple. Na pánev přilijeme dezertní víno, krátce povaříme a zjemníme máslem. Podle chuti osolíme


4. Závitky přendáme na talíře, přelijeme šťávou a podáváme se salátem nebo bramborami.


  11:00,  aktualizováno  25. března 2019 18:58