Ingredience

600 g filetů z tresky

sůl

200 g uvařených a oloupaných brambor

mletý černý pepř

2 stroužky česneku

2 lžíce nasekané petrželky

3 hrsti strouhanky

2 vejce

200 ml mléka

rostlinný olej na smažení

Španělská omáčka:

3 stroužky česneku

1 cibule

150 g pórku

4 červené papriky

1 zelená paprika

3 rajčata

3 lžíce olivového oleje

200 ml bílého vína

sůl s drcený barevný pepř


1. Tresku vaříme ve vroucí osolené vodě asi 7 minut. Pak ji vyjmeme, necháme okapat a vychladnout. Nakrájíme ji na drobné kousky a vložíme do mísy. Přidáme brambory a vše společně rozmačkáme.


2. Pak ochutíme solí a pepřem a vmícháme prolisovaný česnek, petrželku, strouhanku, vejce a nakonec přilijeme mléko. Z hmoty vytvarujeme kuličky velké asi jako vlašský ořech. Osmahneme je v pánvi na rozpáleném oleji dozlatova.


3. Všechnu zeleninu na omáčku očistíme a nakrájíme na kousky. Orestujeme ji v pánvi na oleji. Pak přilijeme víno a pozvolna vaříme asi 15 minut. Nakonec omáčku dochutíme solí a pepřem a lehce promixujeme. Podáváme ji s tresčími kuličkami.


  11:39,  aktualizováno  25. března 2019 18:59