Růžičková kapusta se nehodí jen do polévek. Vyzkoušejte náš recept na kung pao.

Ingredience

800 g růžičkové kapusty
sůl
70 g červené cibule
2 stroužky česneku
2 chilli papričky
4 lžíce rostlinného oleje
1 hrst arašídů
1 lžíce nastrouhaného zázvoru
1 lžičky paprikové pasty
1 lžíce rýžového octa
4 lžíce sójové omáčky
1 lžíce kukuřičného škrobu
240 g rýže

1. Kapustičky očistíme a vaříme v osolené vroucí vodě asi 7 minut. Scedíme, zchladíme v ledové vodě a necháme okapat. Větší kusy můžeme rozpůlit.


2. Cibuli nakrájíme na měsíčky, česnek na tenké plátky. Papričky rozpůlíme, a pokud nechceme, aby moc pálily, tak z nich vyjmeme semínka.


3. V pánvi rozpálíme olej, do kterého vložíme kapustičky s arašídy a zprudka opečeme. Přidáme zázvor, pastu, cibuli, česnek a papričky. Orestujeme a pak přilijeme ocet se sójovou omáčkou.


4. Škrob smícháme s trochou vody, vlijeme postupně do směsi a svaříme na požadovanou hustotu. Dle potřeby můžeme rozředit vodou. Podáváme s rýží uvařenou dle návodu.

  11:00,  aktualizováno  26. března 2019 10:26