Doporučujeme

RECEPT DNE: Mrkvový krém s cizrnou

| foto: Kulinární studio MAFRA Print, Bauer Media

RECEPT DNE: Mrkvový krém s cizrnou

Zařaďte do svého jídelníčku mrkvovou polévku. Variant je nespočet a je skvělá stejně jako dýňová.

Ingredience

1 cibule
1 stroužek česneku
4 větší mrkve
4 pastináky
olivový olej na restování
1 lžička mletého římského kmínu
2 lžičky mleté kurkumy
špetka mleté skořice
mleté chilli dle chuti
mletý černý pepř
400 g sterilované cizrny, scezené a propláchnuté
900 ml zeleninového vývaru
špetka mleté sladké papriky
sůl
mrkvová nať na dozdobení

1. Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme najemno. Mrkev a pastinák očistíme a nakrájíme na kostičky. V hrnci na rozpáleném oleji orestujeme cibuli dosklovata. Přidáme česnek, kořenovou zeleninu, 1 lžičky římského kmínu, kurkumu, skořici, mleté chilli a pepř. Za občasného promíchání krátce orestujeme.

2. Jakmile se koření rozvoní, přidáme 200 g cizrny a vše zalijeme 900 ml vývaru. Zeleninu vaříme asi 20 minut doměkka.

3. Mezitím v pánvi rozehřejeme 1 lžíce oleje, přidáme zbylou cizrnu smíchanou se zbylým římským kmínem, mletým chilli, sladkou paprikou a solí. Společně krátce orestujeme dokřupava. Odstavíme.

4. Uvařenou polévku rozmixujeme dohladka a dochutíme solí. Pokud by byl krém příliš hustý, můžeme přilít trochu vývaru nebo vody. Polévku rozdělíme do misek, přidáme dle chuti křupavou cizrnu a dozdobíme kousky opláchnuté mrkvové natě.


  • Vybrali jsme pro Vás