Ingredience

1 cibule

1 houska

600 g vepřového mletého masa

1 vejce

50 ml smetany

1 lžička mleté papriky

1 lžička hořčice

sůl

mletý černý pepř

olej na smažení

Omáčka:

3 cibule

50 g másla

150 ml červeného vína

150 ml zeleninového vývaru


1. Na omáčku nakrájíme cibuli na osminky a orestujeme je na másle. Přilijeme víno a svaříme ho na polovinu. Pak přilijeme vývar a opět necháme zredukovat. Podle chuti osolíme a opepříme.


2. Cibuli nakrájíme najemno a housku na malé kostičky. Vše vložíme do misky, přidáme mleté maso, vejce, smetanu a ochutíme paprikou, hořčicí, solí a pepřem. Důkladně promícháme.


3. Z masové hmoty vytvarujeme menší karbanátky, které osmažíme po obou stranách na rozpáleném oleji. Necháme je okapat na papírovém ubrousku a podáváme s cibulovou omáčkou.


  12:26,  aktualizováno  25. března 2019 18:59