| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media
Ingredience600 g vykostěného kapřího masa 1 lžíce sladké papriky 1 lžička kari koření 1 lžíce čerstvě drceného pepře sůl 2 lžičky rozšlehaného vejce 2 lžíce solamylu asi 3 lžíce oleje listy salátu a dílky citronu na obložení Omáčka: 200 g majonézy 200 g zakysané smetany 1 hrst pokrájené pažitky 1 stroužek česneku sůl 4 snítky kopru |
1. Rybí filety omyjeme, osušíme a nakrájíme na proužky dlouhé asi 7 cm - hranolky. Do mísy nasypeme sladkou papriku, kari koření, drcený pepř a asi 1 lžičku soli. Přidáme rozšlehané vejce a solamyl a vše důkladně promícháme. Do této směsi vložíme kapří hranolky a ze všech stran je obalíme. Necháme v chladu asi 30 minut rozležet.
2. Mezitím připravíme omáčku: V misce smícháme majonézu se zakysanou smetanou a pažitkou. Česnek oloupeme a utřeme se solí. Kopr opláchneme, otrháme od tuhých stonků a nasekáme najemno. Omáčku ochutíme česnekem a vmícháme kopr.
3. V hlubší pánvi rozpálíme olej a hranolky na něm po částech opečeme. Pak je rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a v troubě vyhřáté na 180 °C je dopékáme asi 15 minut.
4. Hranolky rozdělíme na talíře, přidáme malou misku s omáčkou a obložíme listy salátu a citronem. Podáváme s pečivem.