Už vymýšlíte, co budete chystat na štědrovečerní tabuli? Tohle je náš tip! A zbylým vínem samozřejmě můžete rybu zapíjet za poslechu koled.

Ingredience

1 kg očištěného kapra
1 citron
500 ml kefíru
2 vejce
1 lžíce bílého vína
150 g hladké mouky
100 g mandlových lupínků
sůl
hladká mouka na obalení kapra
olej na smažení

  1. Očištěného kapra omyjeme, osušíme a nakrájíme na podkovy. Pokapeme je citronovou šťávou a kapra necháme na chladném místě asi 1/2 hodiny odležet.
  2. Do misky nalijeme kefír, rozklepneme vejce, přilijeme víno a nasypeme hladkou mouku. Metličkou vytvoříme hladké těstíčko, které osolíme a přisypeme do něj mandlové lupínky. Odleželého kapra osolíme, obalíme ho v hladké mouce a ponoříme do kefírového těstíčka. 
  3. V pánvi rozehřejeme olej. Kapra necháme okapat od přebytečného těstíčka, porce vkládáme na rozpálený olej a smažíme dozlatova. Smaženého kapra necháme okapat na papírovém ubrousku a podáváme s bramborovým salátem a citronem.
Témata: víno, Mandle, mouka, ryba, Citron