Báječný dezert k odpolední kávě, který si zamilujete.

Ingredience

85 g kvalitní hořké čokolády
85 g másla + na vymazání
3 vejce
85 g krupicového cukru
85 g lískových oříšků
50 g kakaa
1 sáček kakaového pudinkového prášku
špetku soli
3 hrušky

1. Čokoládu rozpustíme nad horkou vodní lázní společně s máslem, odstavíme a necháme vychladnout.

2. V míse vyšleháme žloutky s cukrem do pěny a přidáme čokoládovou směs. Poté vmícháme najemno nastrouhané oříšky, prosáté kakao a kakaový pudinkový prášek.

3. Bílky vyšleháme se špetkou soli na pevný sníh a vmícháme do těsta. Hotové těsto nalijeme do máslem vymazané dortové formy (24 cm) a navrch rozložíme na půlky nakrájené hrušky.

4. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 40 minut. Po upečení necháme ve formě vychladnout a pak vyklopíme.

  11:00,  aktualizováno  31. března 14:11