Ingredience

200 g bulguru

500 ml zeleninového vývaru

200 g čerstvého špenátu

100 ml olivového oleje

sůl a mletý černý pepř

3 lžíce vinného octa

hrst pažitky

8 lístků máty

hrst hladkolisté petrželky

2 šalotky

1 svazek ředkviček

200 g sterilovaného hrášku


1. Bulgur nasypeme do misky, zalijeme horkým vývarem, zakryjeme a necháme alespoň 15 minut nabobtnat. Špenát opereme a necháme okapat.


2. V misce promícháme olivový olej, sůl, pepř a vinný ocet. Očištěnou pažitku, mátu a petrželku pokrájíme najemno. Oloupanou šalotku nakrájíme na nudličky, omyté a očištěné ředkvičky na plátky. Hrášek scedíme a necháme okapat.


3. Všechnu zeleninu vložíme do mísy, přidáme bulgur a ochutíme dresinkem. Lehce promícháme a podáváme.


  10:00,  aktualizováno  25. března 2019 18:58