Jehněčí maso rozhodně patří na velikonoční stůl. Zkuste ho tentokrát připravit netradičně s chřestem a holandskou omáčkou.

Ingredience

800 g jehněčích kotletek
sůl
mletý černý pepř
2 snítky rozmarýnu
asi 4 snítky tymiánu
olivový olej
500 g chřestu
170 g másla
4 žloutky
4 lžíce citronové šťávy

1. Kotletky očistíme a zlehka naklepeme. Osolíme je, opepříme a potřeme nadrobno nasekanými bylinkami. Pokapeme je olejem a v chladu necháme alespoň hodinu odležet.

2. Chřest očistíme. Vložíme ho do osolené vroucí vody a jen velmi krátce povaříme. Musí změknout, ale přitom zůstat pevný. Pak ho vyjmeme a opečeme asi na 50 g másla.

3. Žloutky vyšleháme s citronovou šťávou ve vodní lázni do husté pěny. Po troškách zapracujeme zchladlé rozpuštěné zbylé máslo. Omáčku dochutíme solí a pepřem a odstavíme ji. (Nevaříme ji, srazila by se!)

4. Kotletky opečeme z obou stran na oleji na pánvi. Rozdělíme je na talíře a doplníme chřestem a omáčkou.