Doporučujeme

Pórkový nákyp

Pórkový nákyp | foto: MAFRA

RECEPT DNE: Pórkový nákyp

  • 0
Zeleninový nákyp si můžete dát k večeři, ale vzít si ho klidně i druhý den na oběd do práce. Skvěle chutná teplý i studený.

Ingredience

2 housky
400 g pórku
40 g másla
5 snítek tymiánu
250 ml smetany 33%
4 vejce
1 větší mrkev
100 g strouhaného sýra
sůl
mletý černý pepř

1. Housky překrájíme na menší kousky a rozmixujeme najemno. Pórek očistíme a nakrájíme na nudličky. 

2. V hluboké pánvi nahřejeme máslo a orestujeme na něm pórek. Pak přidáme lístečky tymiánu otrhané od stonků, promícháme a odstavíme. 

3. V míse smícháme smetanu se žloutky. Přidáme zchladlý pórek, oloupanou a na kousky nakrájenou mrkev, rozmixované housky, tři čtvrtiny sýra, podle chuti osolíme, opepříme a nakonec opatrně vmícháme dotuha ušlehané bílky se špetkou soli. 

4. Hmotu dáme do formy vyložené pečicím papírem, posypeme zbylým sýrem a pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C asi 45 minut.


  • Vybrali jsme pro Vás