Snídaně je základ dne a právě sytá ovesná kaše je skvělou volbou. Vyzkoušejte náš recept.

Ingredience

1 šálek ovesných vloček (150 g)
1 zralé mango
3 šálky 31% smetany (450 ml)
dřeň z 1 vanilkového lusku
sůl
2 lžíce medu
2 lžíce nasekaných mandlí opražených nasucho
1 lžička pistácií

1. Ovesné vločky namočíme den předem. Nasypeme je do malého kastrolu, zalijeme 1 šálkem (150 ml) studené vody a necháme nabobtnat.

2. Druhý den před vařením kaše omyjeme mango a dužinu odkrájíme v tenkých plátcích od pecky. (Mango můžeme i oloupat.)

3. Do nabobtnalých vloček přilijeme smetanu, přidáme dřeň z vanilkového lusku a špetku soli. Při mírné teplotě za stálého míchání vaříme 4-5 minut, až vznikne hustá krémovitá kaše.

4. Kaši rozdělíme do misek, pokapeme medem a obložíme plátky manga. Posypeme mandlemi a pistáciemi a podáváme.