Ingredience

1 chlebíčkovou veku

150 ml mléka

150 g nakládaných artyčoků

100 g sušených rajčat

5 vajec

40 g másla

50 g rokety (rukola)

sůl a pepř

máslo na vymazání formy


1. Veku nakrájíme na kostičky, které nasypeme do mísy. Přelijeme mlékem a promícháme, aby se veka rovnoměrně namočila.


2. Mezitím artyčoky i sušená rajčata necháme okapat a oboje překrájíme na menší kousky. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s máslem a z bílků ušleháme tuhý sníh. Roketu omyjeme, necháme okapat a listy nasekáme nahrubo. Artyčoky, rajčata, utřené žloutky a roketu přidáme do mísy a dobře promícháme. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Podle chuti osolíme a opepříme.


3. Zapékací formu vymažeme máslem a naplníme nádivkou. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 35 minut.


  9:27,  aktualizováno  31. března 2019 13:39