Doporučujeme

Nadívaná krůtí prsa s olivami

| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media

Nadívaná krůtí prsa s olivami

Ingredience

800 g krůtích prsou

50 g plátků anglické slaniny

sůl

mletý černý pepř

3 lžíce olivového oleje

l malá cibule

150 ml bílého vína

250 g loupaných drcených rajčat (z konzervy)

1 lžíce krupicového cukru

2 stroužky česneku

Náplň:

2 hrsti čerstvého špenátu

100 g černých oliv bez pecek

50 g sušených rajčat

100 g lučiny


1. Nejdříve připravíme náplň. V míse smícháme čerstvý špenát, 50 g oliv, sušená rajčata, lučinu a vše dobře promícháme.


2. Krůtí prsa rozkrojíme na čtyři plátky. Zlehka je naklepeme přes mikroténovou fólii a položíme na ně plátky slaniny. Na střed rozdělíme připravenou náplň a plátky masa přes ni přehneme. Okraje k sobě sklepneme paličkou a spojíme párátky. Krůtí kapsy osolíme a opepříme.


3. V hlubší pánvi rozpálíme olej a krůtí kapsy na něm opečeme z obou stran. Pak je přendáme na plech vyložený pečicím papírem a dáme dopéct na 10-15 minut do trouby vyhřáté na 180 °C.


4. Mezitím ve výpeku orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přilijeme víno, drcená rajčata a zbytek oliv. Omáčku necháme provářet na malém ohni asi půl hodiny. Dochutíme ji solí, pepřem, cukrem a utřeným česnekem a necháme ještě přejít varem. Krůtí kapsy podáváme přelité omáčkou s těstovinami.


  • Vybrali jsme pro Vás